top of page
Interaktive.jpg

Interaktive øvelser i dansk grammatik, udtale m.m. er præcis det, titlen antyder: En større samling øvelser og opgaver, der henvender sig til dig, der vil lære dansk. Der er ikke så mange forklaringer og faglige gennemgange. Dem må du finde andre steder, f.eks. i Udvidet grammatik eller andre grammatikker. 

Interaktive øvelser  er udviklet som det, der i gamle dage hed et ”øvelseshæfte”, men nu med alle de muligheder, online-konceptet tilbyder af interaktion. Du kan selv tjekke, hvor mange rigtige og forkerte du har undervejs. Når du har alle rigtige i en opgave eller øvelse, bliver det markeret med en stjerne, som din underviser også kan se, hvis du er med i et klassesæt. De mindre skriveopgaver kan du sende til din underviser, som kan rette direkte i din tekst. På den måde kan både du og din lærer se og måle din progression. I de dele, der handler om udtale og samtale, er der også lydoptagelser, der gør, at du kan øve dig i din udtale derhjemme.

Opgaverne og øvelserne kommer godt rundt i det danske sprog. Du bliver dygtigere til ordklasser, ordstof, syntaks, udtale, tegnsætning - og mere endnu. 

EUR 15 / licens

ISBN 978-87-93819-07-8          

Udvidet.jpg

Udvidet grammatik indeholder gennemgange af det danske sprogs historie, af udtaleregler, grammatik og syntaks. Du finder noget om ordsprog og talemåder, om ordklasser, tegnsætning og uregelmæssige verber. Der er ordlister, interaktive quizzer og øvelser (her kan du se indholdsfortegnelsen). 

Når vi som børn vokser op og bliver native speakers i dansk, så sker det, uden at vi behøver at tænke så meget over, at det fx hedder et barn og ikke en barn, og at udtalen af strejke er strajke, selv om ordet har et e i skriftsproget, og at d er stumt i sild. Vi finder også på et tidspunkt ud af, at vi på dansk siger at slå græsset og ikke at klippe græsset, selv om det egentlig udmærket kunne have heddet det sidste. Det betyder, at vi som voksne taler et udmærket dansk uden at have gjort os de helt store anstrengelser. Så let går det ikke, hvis du ikke har lært dansk fra barnsben. Du kan flytte til Danmark og begynde at bruge sproget i din nye dagligdag og blive stadig bedre til det på den måde. Du kan supplere med at studere det danske sprogs udtale, struktur og historie - og det mener vi selvfølgelig er en god ide, og vi håber, at det er grunden til, at du er landet på denne side.

EUR 25 

ISBN 978-87-93819-03-0

medium

hard

bottom of page